• 32621568

RIN Grand Hotel ajută mediul înconjurător!

Mediul înconjurător reprezintă spaţiul în care ne desfăşurăm toate activităţile la un randament normal, acesta cuprinzând solul, aerul, apa, celelalte vietăţi, precum şi toate relaţiile care asigură un echilibru între toate aceste elemente.

În prezent, activităţile omului afectează sănătatea planetei mai mult decat în orice altă epocă din istorie. Pe măsură ce probleme precum încălzirea globală devin din ce în ce mai alarmante, oameni de ştiinţă, guverne şi companii industriale îşi intensifică eforturile pentru a întreprinde ceva în acest sens.

RIN Grand Hotel ajută Mediul Înconjurător prin:

• Contribuim constant la curăţarea Deltei Bucureştiului şi a împrejurimilor acesteia. Lacul Văcăreşti, supranumit “Delta Bucureştiului”, este un lac antropic cu o suprafaţă de 189 ha, localizat vis-a-vis de RIN Grand Hotel. Principala cauză de poluare o reprezintă deversarea de gunoaie menajere. Acum caţiva ani angajaţii RIN Grand Hotel s-au organizat şi, în mod voluntar au curăţat zona. Acum această acţiune este deja o tradiţie în fiecare sezon. Facem împreună Delta mai frumoasă pentru vietăţiile care sunt acolo, pentru noi şi pentru ca oaspeţii noştri să rămână cu o amintire frumoasă a peisajului verde al capitalei.

• Staţie de încărcare pentru autoturisme electrice. Începând cu data de 8 octombrie 2013 RIN Grand Hotel este singurul hotel din Bucureşti care a implementat o staţie de încărcare pentru autoturisme electrice. Acest serviciu este destinat exclusiv oaspeților noștri și oferit în mod gratuit. Considerăm că prin acest mod, ne exprimăm sprijinul nostru pentru dezvoltarea durabilă a oraşului.

• Sortăm deşeurile - Galben, verde şi albastru – containerele diferenţiate. Avantajele colectării şi sortării deşurilor o reprezintă economisirea resurselor naturale, reutilizarea unor materiale şi reducerea poluării. Dar cel mai mare beneficiu al colectării spre reciclare va însemna, fără îndoială, conservarea energiei şi a resurselor naturale.

• Contribuim la reciclarea uleiului alimentar, cartoanelor şi hârtiei. Deşeurile din ulei alimentar dăunează mediului înconjurător şi omului. Depunerea acestuia pe pereţii sistemului de canalizare provoacă obturări, mirosuri neplăcute, coroziune mai rapidă şi are influenţă negativă asupra funcţionării staţiilor de epurare, ducând până la blocarea şi distrugerea acestora.

Pe plan mondial, Europa se situează pe primul loc în materie de reciclare a hârtiei şi cartonului, cu o rată de reciclare a cartonului, deţinut de populaţie şi de agenţi economici, de 37%. Atunci când am acceptat provocarea de a ne alătura acestui domeniu, ne-am asumat şi responsabilitatea de a educa angajaţii RIN Hotels cu privire la colectare şi reciclare.

• Folosim pentru curăţenie soluţii profesionale, biodegradabile. Mai sănatos pentru oameni, mai sănatos pentru natură. Curăţenia ecologică cu produse biodegradabile, se constituie într-un concept unitar, prin care mediul înconjurător se menţine curat, prin utilizarea resurselor pe care chiar natura ni le oferă. Produsele rezultate din acest proces, au calitatea de a fi “prietenoase” cu natura în care ele se întorc

• Folosim becuri economice. În numai câțiva ani, LFC-urile au fost ameliorate ca formă, funcţionalitate, randament şi impact asupra mediului. Un bec economic conţine un amestec de argon (un gaz incolor şi fără miros), vapori de mercur şi o pudră fluorescentă pe bază de sare de fosfor, pe suprafața internă a tuburilor.

• Folosim sistemul de climatizare. Sistemele de climatizare au rolul de a menţine parametrii aerului mediului interior, prin procese de tratare precum ventilare, filtrare, încălzire, răcire, umidificare şi uscare, contribuind astfel la protejarea mediului înconjurător şi a condiţiilor de activitate.

• Rugăm oaspeţii să contribuie la protejarea mediului înconjurător. Mediul inconjurător poate fi ajutat prin contribuţia fiecăruia, de aceea am plasat în fiecare baie un mesaj pentru oaspeţii noştri. “Mediul înconjurător merită respectul dumneavoastră! Puteţi demonstra respectul pentru natură prin refolosirea prosoapelor pe perioada sejurului dumneavoastră. Vă rugăm, plasaţi prosoapele în cădiţa de duş, dacă le doriţi schimbate. Vă mulţumim!” 

• Curs Eco Academia. 140 de angajaţi au absolvit cursurile Eco Academia organizate de Iniţiativa Ecologistă Europeană şi RIN Grand Hotel. Ei sunt cei mai buni ambasadori ai dorinţei noastre de a contribui la un mediu înconjurator mai sănatos. Îmbunătăţirile mari încep cu înțelegerea problemelor şi cu schimbările mici pe care le facem fiecare: cât împrimăm, unde aruncăm, ce aruncăm, de ce să stingem lumina sau să închidem apa. Un pet reciclat nu pare mare lucru…dar 140 de peturi x 52 de săptămâni într-un an, iată că deja avem un camion de deşeuri reciclate. Învățăm împreună că fiecare efort contează.